Konflikt v Dárfúru a možnosti jeho řešení - Jiroušková, Petra (2015)
Tématem této bakalářské práce je konflikt v Dárfúru. Tato rozsáhlá oblast nalézající se v Súdánu je vládou marginalizována, což vyvolává nepokoje. Dárfúr je zároveň zasažen nečekaným obdobím sucha, které působí problémy mezi farmáři a kočovníky. Cílem práce je zhodnocení možných řešení zvoleného konfliktu. Jako jedno řešení bylo zvoleno násilné řešení a jako druhé kompetitivní vyjednávání. Hlavním přínosem práce je analýza zmíněného kompetitivního řešení, které má šanci na úspěch.