Konflikt v Dárfúru a možnosti jeho řešení - Jiroušková, Petra; Kochan, Jan, 1977-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem této bakalářské práce je konflikt v Dárfúru. Tato rozsáhlá oblast nalézající se v Súdánu je vládou marginalizována, což vyvolává nepokoje. Dárfúr je zároveň zasažen nečekaným obdobím sucha, které působí problémy mezi farmáři a kočovníky. Cílem práce je zhodnocení možných řešení zvoleného konfliktu. Jako jedno řešení bylo zvoleno násilné řešení a jako druhé kompetitivní vyjednávání. Hlavním přínosem práce je analýza zmíněného kompetitivního řešení, které má šanci na úspěch.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses