Odstraňování následků severokorejského hladomoru - Horák, Petr; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Volenec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Odstraňování následků humanitární krize je obecně složitý proces, zvláště v zemích, jejichž vlády nejsou schopny zajistit vhodné podmínky pro působení humanitárních pracovníků. To je také případ Severní Koreje, která byla v 90. letech postižena hladomorem. Ačkoli stát stále trpí strukturálními problémy a dlouhodobě přijímá humanitární pomoc, přístup vlády ke spolupráci s mezinárodními organizacemi je komplikovaný. Přestože bylo dosaženo v oblasti zemědělství významného pokroku, KLDR i nadále zůstává náchylná na výkyvy v produkci, zapříčiněné převážně prudkými změnami podnebí. Práce shrnuje příčiny krize a hodnotí dosavadní výsledky cesty KLDR k dosažení potravinové bezpečnosti.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses