Obsazování volných služebních míst u Policie ČR - Machková, Michaela (2015)
Cílem diplomové práce je analyzovat proces obsazování volných služebních míst u Policie České republiky, identifikovat přednosti aplikovaného procesu, popřípadě jeho nedostatky a navrhnout vhodná opatření k řešení zjištěných problémů. Teoretická část práce představuje východiska pro dosažení stanoveného cíle, jsou zde popsány jak personální činnosti předcházející obsazování pracovních míst, tak samotné získávání, výběr, přijímání a adaptace zaměstnanců. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části na Policii České republiky, je zde popsán a zhodnocen systém získávání, výběru, přijímání a adaptace policistů. Následně jsou v příslušných kapitolách uvedeny případné návrhy na zlepšení současné situace.