Postavení Německa a Španělska na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Sládková, Aneta (2015)
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat pozici Španělska a Německa na trhu mezinárodního cestovního ruchu. Jako hlavní ukazatelé slouží dostupná statistická data související s odvětvím turismu. Dalším záměrem práce je popsat a zhodnotit cestovní ruch a jeho dopad na ekonomickou situaci v obou destinacích. Závěrečná část uvádí možnosti budoucího směřování těchto zemí.