Komparace česko-německých a slovensko-německých vztahů na začátku 21. století - Bímová, Veronika (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na komparaci česko-německých a slovensko-německých vztahů na počátku 21. století. V teoretické části práce je nastíněn vývoj zvlášť česko-německých a zvlášť slovensko-německých v období let 2000 až 2014. Praktická část práce již zahrnuje samotnou komparaci těchto vztahů ve zkoumaném období. Cílem práce bylo porovnat intenzitu současných vzájemných česko-německých a slovensko-německých vztahů v rovině politické, ekonomické a kulturní, tyto vztahy zhodnotit a posoudit, která z dvojice zemí Česká republika a Slovenská republika je pro Spolkovou republiku Německo v současné době významnějším partnerem.