Možnosti a meze využití zámku Lobkovice - Velátová, Barbora (2015)
Diplomová práce analyzuje současné postavení zámku Lobkovice v cestovním ruchu. Teoretická část práce obsahuje uvedení do problematiky cestovního ruchu a kulturního cestovního ruchu. Následně se práce věnuje turistické oblasti Mělnicko a samotnému zámku Lobkovice. Podává detailní analýzu zámku, včetně jeho vývoje, současného stavu a nabídky. Práce se snaží o objektivní zhodnocení situace zámku, jeho kladů i záporů. Součástí práce je i SWOT analýza. Stěžejní část je pak věnována vlastním návrhům možností využití zámku a jeho rozvoje při využití teoretických poznatků o kulturním cestovním ruchu a event tourismu a praktických poznatků o samotném zámku ve sféře kulturně vzdělávací a komerční. Návrhy využití jsou doplněny o doporučení do nejbližší budoucnosti.