Převod podnikání fyzické osoby na společnost s ručením omezeným - Zápotočná, Martina (2014)
Předkládaná diplomová práce se zabývá převodem podnikání fyzické osoby na společnost s ručením omezeným. Definuje pojmy podnikatel a obchodní závod, charakterizuje z právního, účetního a daňového hlediska individuálního podnikatele a společnost s ručením omezeným. Pojednává o konkrétních důvodech změny právní formy podnikání a o možných způsobech převodu podnikání individuálního podnikatele na kapitálovou společnost. Praktická část analyzuje a popisuje situaci konkrétní fyzické osoby, podnikatele, který převádí podnikání na společnost s ručením omezeným.