Převod podnikání fyzické osoby na společnost s ručením omezeným - Zápotočná, Martina; Müllerová, Libuše, 1945-; Najman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Předkládaná diplomová práce se zabývá převodem podnikání fyzické osoby na společnost s ručením omezeným. Definuje pojmy podnikatel a obchodní závod, charakterizuje z právního, účetního a daňového hlediska individuálního podnikatele a společnost s ručením omezeným. Pojednává o konkrétních důvodech změny právní formy podnikání a o možných způsobech převodu podnikání individuálního podnikatele na kapitálovou společnost. Praktická část analyzuje a popisuje situaci konkrétní fyzické osoby, podnikatele, který převádí podnikání na společnost s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses