Možnosti fundraisingu nestátních neziskových organizací České republiky zaměřené na spolky se sídlem v Praze - Dostálová, Gabriela; Louda, Tomáš, 1955-; Jurčík, Radek, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení procesu financování nestátní neziskové organizace Spolek II. TURNUS. Je nutné se tímto tématem zabývat, jelikož v dnešní době není pro neziskové organizace snadné fungovat bez finanční pomoci z různých fondů. Teoretická část práce představuje explanaci pojmu nestátní neziskové organizace a pojmu fundraising. Sleduje vývoj nestátních neziskových organizací a charakterizuje změny vzniklé s nabytím účinnosti nového občanského zákoníku. Dále se zabývá shrnutím analýzy možných zdrojů financování z domácích veřejných rozpočtů i rozpočtů Evropské unie. Praktická část práce analyzuje výdaje na nestátní neziskové organizace z domácích veřejných rozpočtů v roce 2013 a systematicky pozoruje financování Spolku II. TURNUS. Pomocí deskripce jsou uvedeny snahy Spolku o získání dotací a grantů z veřejných a domácích rozpočtů v roce 2014 a komparace náročnosti zpracování jednotlivých projektů. Uvádí i plány fundraisingu Spolku II. TURNUS na rok 2015, zda došlo již k jejich naplnění a jaká jsou očekávání při získání finanční podpory. V závěru práce jsou navrženy změny, díky nimž by Spolek II. TURNUS mohl zvýšit objem finančních podpor z domácích veřejných rozpočtů. Práce poukazuje i na obtížnost zpracování projektů pro získání dotací a grantů a na neprůhlednost při přidělování dotací.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses