Analýza nabídky cestovních kanceláří ve vztahu k vybranému teritoriu - Benešová, Michaela; Petrů, Zdenka, 1953-; Straková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá analýzou nabídky zájezdů francouzských cestovních kanceláří ve vztahu k destinaci Česká republika. Před samotným provedením analýzy práce nejdříve charakterizuje francouzské turisty z hlediska jejich motivů pro účast na zahraničních dovolených, způsobu trávení dovolených, přináší přehled jejich znalostí o České republice, informace o vnímání České republiky a asociace, jež se jim v souvislosti s Českou republikou vybavují. Práce přibližuje rovněž parametry, jež jsou pro Francouze rozhodující při výběru dovolené, a představuje zkušenosti s pobytem těch francouzských turistů, jež Českou republiku již navštívili. Zjištěných údajů je v práci využito pro provedení stručné SWOT analýzy destinace Česká republika. Analytická část práce je uvozena základními informacemi o 13 francouzských cestovních kancelářích, jež jsou předmětem analýzy. Následují dílčí analýzy, rozdělené na kategorie individuálních a skupinových zájezdů, v obou případech dále členěné na krátkodobé a dlouhodobé pobyty. Analýzu uzavírá souhrnné srovnání všech zájezdů podle zastoupených turistických regionů a podle toho, jaká z očekávání francouzských turistů umožňují naplnit. Ze závěrečných srovnání jasně vyplývá, které turistické regiony ČR -- a v jaké míře -- jsou v nabídkách zastoupeny, a které naopak zcela schází. Práce si klade za cíl stát se dokumentem využitelným pro incomingové CK v České republice, jež spolupracují s francouzskými outgoingovými CK, pro koordinátory CR v jednotlivých českých turistických regionech, kteří komunikují ohledně strategie a koncepce cestovního ruchu s Českou centrálou cestovního ruchu -- CzechTourism.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses