Češi a odsun Němců. Nucené migrace obyvatelstva první poloviny dvacátého století, mezinárodní náhled a soulad odsunu sudetských Němců s Postupimskou konferencí. - Nebřenský, Jakub; Voráček, Emil, 1950-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Záměrem této závěrečné práce je zjistit zda často diskutovaná otázka o vysídlení německy hovořícího obyvatelstva byla v souladu s Postupimskou konferencí. První část práce se týká teorie migrace s výrazným zaměřením na migrace nucené a přehled událostí, které se konaly v první polovině dvacátého století. Druhá část pak směřuje konkrétně na téma odsunu Němců z Československa, jeho právní aspekty a zmiňuje tzv. "Benešovy dekrety".
Vedoucí práce: Emil Voráček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses