Cestovní ruch mladých se zaměřením na roli studentských organizací na VŠE - Soumarová, Radka; Abrhám, Josef; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá cestovním ruchem mladých lidí a zkoumá, jak jej ovlivňují tři vybrané studentské organizace na VŠE. První dvě kapitoly práce jsou věnované obecně cestovnímu ruchu mládeže, který je v odborné literatuře též nazýván jako Youth Travel. Tento nový segment cestovního ruchu vykazuje jistá specifika, co se týče motivace k cestování, rozpočtu, délky pobytu a využití nových technologií, které jsou zde blíže popsány. Další podkapitola se věnuje významu tohoto segmentu pro cestovní ruch. V druhé kapitole jsou popsány formy cestovního ruchu mládeže a charakterizována poptávka segmentu Youth Travel. Třetí kapitola se zabývá třemi studentskými organizacemi -- AIESEC Praha, AEGEE Praha a ESN VŠE Buddy System -- které se ve své činnosti zaměřují i na vysílání svých členů do zahraničí. V praktické části byl proveden průzkum mezi členy těchto organizací. Průzkum zkoumal povědomí studentů o nabídce jejich spolků, přínosy členství a cestovní zvyklosti studentů. Poté byl proveden druhý průzkum mezi všemi studenti VŠE, který odhalil potenciál založení nové studentské organizace, která by fungovala jako cestovní kancelář a organizovala by pro své členy výlety a zájezdy. V návaznosti na výsledky tohoto průzkumu byla v návrhové části nastíněna nová studentská organizace VŠEtravel, z.s.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses