Vývoj a orientace české environmentální politiky v historickém a geopolitickém kontextu - Leimerová, Magdalena; Hadrabová, Alena; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce s názvem Vývoj a orientace české environmentální politiky v historickém a geopolitickém kontextu cílí na detailní představení podoby české politiky životního prostředí od roku 1990. První kapitola práce objasňuje teorii environmentální politiky a udržitelného rozvoje -- přibližuje například jednotlivé druhy environmentálních nástrojů či aktéry a cíle environmentální politiky. Další tři kapitoly se o tuto teorii opírají a detailně charakterizují hlavní pilíře politiky životního prostředí ČR, resp. ČSFR. Vývoj české environmentální politiky je v práci rozdělen do několika fází, přičemž klíčový mezník představuje vstup ČR do EU. V závěrečné kapitole práce shrnuje vývoj české environmentální politiky, komparuje ji s environmentální politikou EU a nabízí zhodnocení její současné podoby.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses