Komplexní návrh zájezdu pro děti z dětských domovů - Štefanová, Zdeňka; Valentová, Jana; Dragula, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je sestavení dvou komplexních zájezdů pro děti z dětských domovů na základě dotazníkového šetření a strukturovaného rozhovoru. Děti z dětského domova jsou specifický segment, který se odlišuje chováním v cestovním ruchu. Z toho důvodu autorka v první kapitole detailně popisuje psychologií dětí z dětského domova. Druhá kapitola se zabývá náhradní rodinnou a ústavní péčí. Ve třetí kapitole jsou popsány typy cestovního ruchu, tvorba zájezdu, sociální cestovní ruch a segment dětí a mládeže. Čtvrtá kapitola popisuje jednotlivé druhy přepravy z hlediska výhod, nevýhod, základního dělení a poskytování slev. Pátá kapitola analyzuje dotazníkové šetření a strukturovaný rozhovor, na jehož základě jsou ve dvou posledních kapitolách sestaveny dva zájezdy - domácí a zahraniční. V rámci domácího cestovního ruchu je sestaven šestidenní sportovně orientovaný zájezd do Krkonoš. Druhým zájezdem je zahraniční desetidenní rekreační zájezd do Chorvatska. Oba zájezdy jsou fixovány na pevné datum, aby mohla autorka zjistit konkrétní ceny za služby a na základě zjištěných cen sestavit kalkulaci zájezdů. V diplomové práci byly použity zejména metody analýzy, syntézy a komparace.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses