Aplikace revenue managementu ve vybraném butikovém hotelu - Filingerová, Petra; Jenčková, Jiřina; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je analyzovat současné využití revenue managementu ve vybraném butikovém hotelu a na základě zjištěných poznatků navrhnout další nástroje vedoucí k optimalizaci příjmu hotelu. První část práce je zaměřena na teoretické vymezení revenue managementu, včetně definování základních pojmů, předpokladů pro využití revenue managementu či ukazatelů ekonomické výkonnosti. Dále jsou představeny jednotlivé nástroje sloužící k dosažení optimálního využití stávající kapacity a optimalizaci tržeb. Praktická část je zaměřena na současné využití revenue managementu ve vybraném designovém hotelu. Práci uzavírají navrhovaná doporučení k dosažení lepších výsledků hotelu.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses