Trestné činy související s podnikáním - Khval, Evgenia (2015)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout základní informace o hospodářské kriminalitě celkově a trestných činech souvisejících s podnikáním. První teoretická část práce se zaměřuje na vysvětlení pojmů hospodářské, ekonomické a finanční kriminality a ukazuje na jejich různorodost. Následující část práce je věnována trestnímu právu hmotnému a otázce trestních sankci, vysvětluje problematiku trestní odpovědnosti právnických osob a detailně rozebírá skutkovou podstatu tréstného činu a všech jeho aspektu. Poslední část charakterizuje vybrané trestné činy související s podnikáním a nabízí základní statistické přehledy spáchaných trestných činů za roky 2011 -- 2013.