Řecko ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Žurmanová, Veronika; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zabývá vztahem mezi ekonomikou a cestovním ruchem Řecka. Analyzuje vliv cestovního ruchu na řecké hospodářství a také postavení země na mezinárodním trhu cestovního ruchu. První část stanovuje základní teoretický rámec práce. Další část vymezuje ekonomiku Řecka - její vývoj, současný stav, včetně vlivu ekonomické krize. Třetí část se zaměřuje na analýzu cestovního ruchu země, identifikuje hlavní předpoklady pro jeho rozvoj a hodnotí aktuální stav z hlediska mezinárodní konkurenceschopnosti cestovního ruchu Řecka. Závěrečná část se věnuje moderním trendům v cestovním ruchu a seznamuje s výsledky dotazníkového šetření ohledně postavení Řecka jako destinace cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses