Európske hlavné mesto kultúry Košice 2013 - dopad na cestovný ruch - Sidimáková, Andrea (2015)
Diplomová práca skúma dopady udelenia titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013 mestu Košice. Práca analyzuje pozitívne a negatívne dopady v rôznych oblastiach, predovšetkým ale dopady na cestovný ruch a kultúrny život v meste. Súčasťou práce je dotazník zameraný na ohodnotenie projektu EHMK Košice 2013 najmä rezidentmi mesta, čo sa týka ich spokojnosti, úspešnosti projektu a naplnenia očakávaní súvisiacich s týmto európskym projektom.