Komparace daňového zatížení individuálního podnikatele a společníka společnosti s ručením omezeným - Mrázová, Petra; Vančurová, Alena, 1957-; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomové práce se zabývá porovnáním daňového zatížení individuálního podnikatele a společnosti s ručením omezeným, resp. jejího člena. Cílem práce je komparace zdanění jednotlivce a zjištění, zda je především z daňového hlediska výhodnější stát se osobou samostatně výdělečně činnou, či je lepší založit jednočlennou společnost s ručením omezeným. Kvantifikaci daňového zatížení v této práci umožní procento míry odvodového zatížení, efektivní sazby daně a průměrné sazby daně. Součástí práce je komplexní modelová studie vycházející z několika zadaných omezení.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses