Konzultační činnost interního auditu - Mikošková, Jana; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vránová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části se zaměřuji na vznik a vývoj interního auditu. Detailněji se věnuji konzultační činnost, internímu auditorovi v roli konzultanta a vzájemnému vztahu mezi ujišťovací a konzultační činností interního auditu. Představuji zde jeden z významných nových trendů v interním auditu. V navazující praktické části uvádím příklad z praxe, který postihuje principy, přístup a metodiku Interního auditu 2.0, nového trendu v interním auditu. Stěžejní částí této diplomové práce je vlastní průzkum zaměřený na konzultační činnost českých interních auditorů. Cílem této práce je formou vlastního průzkumu zjistit, zda se čeští interní auditoři ve své praxi věnují vedle ujišťovací činnosti také činnosti poradenské, případně v jakém rozsahu a jaký je její charakter.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses