Optimalizace daňové povinnosti v podniku - Kazdová, Hana; Kislingerová, Eva, 1950-; Boháč, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci nákladů a výdajů daňového charakteru u podnikatelů, a to ať už jde o subjekty podnikající jako jednotlivci, nebo subjekty podnikající prostřednictvím některé z obchodních korporací. Cílem práce je přitom představit v nejširší možné míře náklady a výdaje daňového charakteru, které mohou podniky optimalizovat, a poté analyzovat nejvýznamnější nástroje daňové optimalizace využitelné většinou podniků. Za tímto účelem je práce rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu daň, daňovým systémem v České republice včetně podrobnějšího popisu daní z příjmů a daně z přidané hodnoty, vlivem daní na chod podniku a s tím spojenými důvody pro daňovou optimalizaci a v neposlední řadě tenkou hranicí mezi legální daňovou optimalizací a daňovým únikem. Praktická část práce navazuje na část teoretickou a představuje slovně i pomocí modelových příkladů nejvýznamnější možnosti optimalizace daní spojených s chodem většiny podniků, tj. daní z příjmů a daně z přidané hodnoty. Opomenuty nejsou ani metody mezinárodního daňového plánování a procesní nástroje využitelné při řízení cash flow podniku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses