Mediální plánování a příprava mediatypů webového start-up projektu - Sklenářová, Jana (2015)
Tato práce se zabývá mediálním plánováním pro vznikající online aplikaci Psaní Hravě. Cílem práce je sestavit situační analýzu projektu, navrhnout mediální plán pro tříměsíční kampaň ke spuštění aplikace a zajištění mediálního prostoru včetně přípravy mediatypů. Práce dále zpracovává nabídku digitálních mediálních agentur pro potřeby nízkorozpočtových kampaní. Teoretická část popisuje digitální média, propojení mediálního plánu s marketingem, mediální plánování a nákup médií. Praktická část vychází ze situační analýzy a navrhuje mediální cíle, podle kterých stanovuje výběr vhodných médií pro projekt Psaní Hravě. Pro všechna vybraná média jsou navrženy mediatypy a shromážděny všechny informace, které jsou potřeba pro spuštění kampaně. Práce může sloužit jako inspirace pro další online projekty, které mají taktéž omezený rozpočet na propagaci.