Komparácia vplyvu prezidentov Venezuely, Huga Cháveza a Nicolása Maduru na zahraničnú politiku štátu vo vzťahu k USA - Hrochová, Veronika (2015)
Predmetom skúmania tejto bakalárskej práce sú bilaterálne vzťahy a vzájomná závislosť Venezuely a Spojených štátov. Hlavný cieľ práce je porovnanie smerovania zahraničnej politiky Venezuely a to konkrétne vo vzťahu k USA za obdobie posledných dvoch prezidentov. Skúmané obdobie sa vzťahuje na celú dobu pôsobenia Huga Cháveza a začiatok prezidentského obdobia Nicolása Maduru.