Hypoteční trh v ČR Analýza produktů určených k financování bydlení - Navrátilová, Veronika (2014)
Cílem této diplomové práce je podat podrobný a ucelený přehled o českém hypotečním trhu a analyzovat nákladovost vybraných hypotečních produktů. První dvě kapitoly práce jsou ryze teoretické. Cílem těchto kapitol je poskytnout základní vymezení hypotečního úvěru, stručně popsat historii českého hypotečního trhu a konečně podrobněji přiblížit základní charakteristiky hypotečního úvěru, jako je úroková sazba, splácení apod. Poslední dvě kapitoly práce obsahují analýzu českého hypotečního trhu a dále analýzu vybraných produktů dvou českých bank.