Vliv politicko-ekonomické situace v Argentině na spor o Malvíny/Falklandské ostrovy - Houšková, Lenka (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje argentinsko-britskému sporu o Falklandské ostrovy. Zkoumá argentinský postoj a přístup k jeho řešení, přičemž se zaměřuje na vliv domácích politických a ekonomických podmínek. Je zde shrnut argentinský postup v rámci sporu s přihlédnutím k vývoji argentinského politického systému a ekonomiky. Následně je popsáno, jak a do jaké míry domácí situace v Argentině formovala podobu daného sporu a proč spor nebyl dosud vyřešen.