Kulturní diplomacie zemí bývalé Jugoslávie - Bojovič, Lola; Peterková, Jana, 1971-; Poráziková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturní diplomacií zemí bývalé Jugoslávie. Práce má tři cíle. Prvním cílem je zjistit, zdali praxe kulturní diplomacie v ex-jugoslávských zemích existuje. Pokud existuje, je dalším krokem její zhodnocení. V případě, že neexistuje, je třeba zjistit proč. Práce nejdříve předkládá teoretický rámec kulturní diplomacie. Následuje hlavní část, která představuje podobu praxe v jednotlivých zemích. Vzhledem k novému trendu, který kulturní diplomacie představuje, byly informace zpracovány a vyhodnoceny za pomoci množství různých cizojazyčných zdrojů. Na základě zhodnocení zemí jsem zjistila, že praxe kulturní diplomacie v jisté formě existuje v každé z nich. Přínosem této práce je zmapování regionu, který dosud nebyl zkoumaný vůbec, nebo jen málo.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses