Dopady migrace muslimského obyvatelstva do Francie na její společnost - Pardíková, Renata; Havlová, Radka, 1975-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce se zabývá problematikou imigrace a integrace muslimů do Francie a dopady této imigrace na francouzskou společnost. Francie je cílovou zemí imigrace především pro obyvatele zemí Maghrebu, a postupem času tak v této zemi jejich komunita značně rostla, čímž rostl i počet vyznavačů Islámu. Cílem této práce tak bylo zjistit, jakým způsobem dopadá muslimská imigrace do Francie na její socio-ekonomickou, politickou a bezpečnostní situaci. Pro naplnění cíle byla provedena analýza integrační politiky Francie, na což bylo navázáno zhodnocením úspěšnosti integrace muslimů. I přes jejich poměrně dobrou kulturní integraci, však nebylo dosaženo velkých úspěchů při integraci strukturální a tato menšina se tak často musí potýkat s horšími životními podmínkami, což často vede k jejich levicovému politickému smýšlení, ale také k jejich zvýšené míře kriminality. Právě bezpečnostní situace země bývá nejčastějším argumentem v rukou krajně pravicových stran, jejichž preference rok od roku mírně stoupají a které také v budoucnu mohou sehrát klíčovou roli v dalším směřování imigrační politiky této země.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses