Ocenění společnosti INTERSNACK a.s. - Palečko, Michal (2015)
Cílem diplomové práce na téma Ocenění společnosti Intersnack a.s. je stanovení tržní hodnoty podniku k 31. 12. 2013 pro potřeby managementu při řízení hodnoty společnosti a to na základě veřejně dostupných zdrojů. Práce je koncipována jako odborný posudek a autor ji rozdělil do několika kapitol. Nejdříve došlo ke zpracování strategické a finanční analýzy, na jejímž základě autor konstatoval, že společnost splňuje předpoklad trvalé existence. Následně došlo ke stanovení generátorů hodnoty, z kterých byl vytvořen finanční plán společnosti na roky 2014 - 2018. Samotné ocenění společnosti je provedeno pomocí dvou výnosových metod a to DCF ve variantě FCFF a EVA, kde jako diskontní míra sloužily průměrné náklady na kapitál, tedy WACC. Výsledkem práce je stanovení tržní hodnoty společnosti ve výši 3,7 mld. Kč.