Postavení UNASUR v mezinárodních vztazích - Kvašinská, Pavla; Kochan, Jan, 1977-; Demková, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje postavení regionálního integračního uskupení UNASUR v mezinárodních vztazích. UNASUR je uskupením jihoamerického regionu, které vzniklo v roce 2008. Toto uskupení si klade za cíl posílení a rozšíření spolupráce mezi zeměmi Jižní Ameriky. V této práci se věnuji podrobné analýze těchto počinů v oblasti bezpečnosti a mezinárodních vztahů. Jsou zkoumány vzájemné vztahy mezi členskými státy UNASUR i vztahy uskupení UNASUR s dalšími mezinárodními aktéry. Hlavním cílem práce je zhodnocení pozice UNASUR v systému mezinárodních vztahů.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses