Perspektivy postavení Skotska v mezinárodních vztazích - Frodlová, Ellen; Sršeň, Radim; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou malých států a jejich zahraniční politiky, přičemž se zaměřuje na Skotsko jako potenciální samostatný stát. Popisuje proces devoluce, který byl zakončen neúspěšným referendem o nezávislosti v roce 2014. V souvislosti s ním jmenuje argumenty pro a proti odtržení, které by měly vliv na mezinárodní vztahy. V poslední kapitole se věnuje současnému postavení regionu Skotska na poli mezinárodní politiky, v mezinárodních organizacích (hlavně v Evropské unii) a pojednává o perspektivách tohoto regionu do budoucnosti.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses