Role médií v konfliktech případová studie Rwanda - Mlčková, Kateřina; Havlová, Radka, 1975-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Média mohou mít velký vliv na publikum. Mohou ovlivňovat to, o čem bude člověk přemýšlet a jakým způsobem o tom bude přemýšlet. Lidé mají tendence sdružovat se do větších názorových skupin, a tak minoritní názory časem zanikají. Jelikož média mohou veřejné mínění výrazně ovlivňovat, není těžké je zneužít. Ve Rwandě došlo ke zneužití médií pro extrémistickou propagandu namířenou proti Tutsiům a umírněným Hutuům. Časopis Kangura byl využit pro rasistickou propagandu během občanské války mezi léty 1990 až 1993 a rozhlasové vysílání RTLM bylo efektivním prostředkem k organizaci genocidy a podněcování nenávisti v roce 1994. Mezinárodní média o dění ve Rwandě neinformovala s dostatečným důrazem. Nebylo tak docíleno efektu, kdy by byla konfliktu přisouzena větší priorita při řešení.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses