Pakt stability a růstu a jeho dopady na vztahy mezi státy eurozóny - Voříšková, Tereza (2015)
Bakalářská práce analyzuje Pakt stability a růstu s ohledem na vztahy mezi členskými státy eurozóny. Nejdříve teoreticky popisuje evropský integrační proces a následně zjišťuje, jestli je Evropská měnová unie v optimální měnové oblasti. Dále je vymezen obsah Paktu stability a růstu a v něm rozpory mezi politickými a ekonomickými záležitostmi. Na závěr se zamýšlí, zda Pakt stability a růstu, i po reformách, které proběhly, má negativní dopad na vztahy mezi členy eurozóny.