Pakt stability a růstu a jeho dopady na vztahy mezi státy eurozóny - Voříšková, Tereza; Sršeň, Radim; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce analyzuje Pakt stability a růstu s ohledem na vztahy mezi členskými státy eurozóny. Nejdříve teoreticky popisuje evropský integrační proces a následně zjišťuje, jestli je Evropská měnová unie v optimální měnové oblasti. Dále je vymezen obsah Paktu stability a růstu a v něm rozpory mezi politickými a ekonomickými záležitostmi. Na závěr se zamýšlí, zda Pakt stability a růstu, i po reformách, které proběhly, má negativní dopad na vztahy mezi členy eurozóny.
Vedoucí práce: Radim Sršeň
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses