Krajanské aktivity v New Yorku jako součást české veřejné diplomacie - Hanzalová, Petra; Peterková, Jana, 1971-; Poráziková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Předkládaná práce se zabývá aktivitami české diaspory v New Yorku, které tvoří důležitou součást veřejné diplomacie České republiky. Pro pochopení této problematiky je na úvod vysvětlen pojem veřejné diplomacie a současné postavení krajanů ve veřejné diplomacii. Dále práce analyzuje spolupráci mezi Českou republikou a krajany a v souvislosti s tím zmiňuje nejen pozitivní aspekty spolupráce, ale také problémy a komplikace. Na území Spojených států amerických žije okolo 1,8 milionů osob, které se hlásí k českému původu. Jedná se o největší českou komunitu ve světě, proto je významnou součástí práce vztah s krajany v New Yorku. New York je jedním z tradičních sídel české komunity, nachází se zde budova českého národa Bohemian National Hall, pro kterou jsou charakteristické aktivity prezentující Českou republiku a její kulturu. Kromě současné situace nastiňuje práce také budoucí vývoj spolupráce mezi českými krajany v New Yorku a Českou republikou.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses