Aspekty bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela - Vlaháčová, Lucia (2015)
Cieľom práce je zhodnotiť situáciu na poli bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela a posúdiť bezpečnostný image tejto destinácie. Objektívne hodnotenie bezpečnostného statusu Izraela je v práci zastúpené Indexom svetového mieru. Ten komplexne posudzuje mierumilovnosť krajiny. Subjektívne hodnotenie stavu pochádza z dotazníkového prieskumu. Prieskum bol zameraný na konkrétnym trhovým segment - turistov, ktorí krajinu navštívili. Práca tiež obsahuje prehľad dôležitých historických udalostí, ktorých následky sa prejavili v príjazdoch medzinárodných návštevníkov i v celom turistickom sektor. Zároveň uvádza typy bezpečnostných kríz, ktoré v turizme môžu nastať. Popisuje ich vplyv na toto odvetvie i následné efekty a opatrenia krízového managementu. V závere je na základe zistených informácií potvrdená hypotéza o bezpečnosti turistických atraktivít i samotných turistov v destinácii Izrael.