Aspekty bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela - Vlaháčová, Lucia; Jarolímková, Liběna; Burda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom práce je zhodnotiť situáciu na poli bezpečnosti v incomingovom turizme Izraela a posúdiť bezpečnostný image tejto destinácie. Objektívne hodnotenie bezpečnostného statusu Izraela je v práci zastúpené Indexom svetového mieru. Ten komplexne posudzuje mierumilovnosť krajiny. Subjektívne hodnotenie stavu pochádza z dotazníkového prieskumu. Prieskum bol zameraný na konkrétnym trhovým segment - turistov, ktorí krajinu navštívili. Práca tiež obsahuje prehľad dôležitých historických udalostí, ktorých následky sa prejavili v príjazdoch medzinárodných návštevníkov i v celom turistickom sektor. Zároveň uvádza typy bezpečnostných kríz, ktoré v turizme môžu nastať. Popisuje ich vplyv na toto odvetvie i následné efekty a opatrenia krízového managementu. V závere je na základe zistených informácií potvrdená hypotéza o bezpečnosti turistických atraktivít i samotných turistov v destinácii Izrael.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses