Analýza trhu kolových nápojů v ČR se zaměřením na značku Kofola - Kupka, Jan (2015)
Autor se v této diplomové práci zabývá analýzou trhu kolových nápojů na území České republiky, který se svou vnitřní podstatou výrazně odlišuje od standardu evropského trhů kolových nápojů. Hlavním cílem diplomové práce je charakterizovat trh kolových nápojů v České republice, identifikovat profily spotřebitelů předních značek kolových nápojů a zhodnotit spotřebitelské vnímání těchto značek. Dílčím cílem diplomové práce je porovnat podvědomé a skutečné chuťové preference a identifikovat rozpoznatelnost chutí jednotlivých testovaných kolových nápojů s částečným zaměřením na nápoj značky Kofola. K naplnění stanovených cílů autor využívá studie dat výzkumné agentury ACNielsen, analýzy dat výzkumného projektu MML-TGI, vlastního dotazníkového šetření spotřebitelů a slepého testu.