Zahraniční politika Korejské republiky vůči KLDR ve 21. století - Nguyen, Thanh Huyen (2015)
Cílem práce je identifikovat hlavní faktory, které ovlivňují zahraniční politiku Korejské republiky vůči KLDR ve 21. století. Za účelem dosažení tohoto cíle je v průběhu práce analyzován vývoj zahraniční politiky Jižní Koreje vůči Severní Koreji od konce studené války až po současnost. Dále jsou zkoumány vnitřní a vnější faktory, jejichž prostřednictvím je ovlivňována zahraniční politika Korejské republiky.