Atraktivity spojené s hudbou jako potenciál rozvoje cestovního ruchu v ČR - Místa spojená s A. Dvořákem a L. Janáčkem - Ticháková, Eva; Jarolímková, Liběna; Heřmanová, Eva, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce charakterizuje atraktivity spojené s hudbou v České republice, konkrétně s klasickou hudbou a místy spojenými s Antonínem Dvořákem a Leošem Janáčkem, kteří jsou z našich klasických skladatelů nejznámější i v zahraničí a jejich tvorba je silně spojena s těmito místy. V práci jsou popsány aspekty kulturního cestovního ruchu a atraktivit spojených s hudbou, dále je v ní analyzováno využití potenciálu kulturně historických a organizovaných atraktivit, které v souvislosti s Dvořákem a Janáčkem v ČR existují. Dále je v ní navrženo, jak by bylo možné potenciálu vytvořeného spojením ČR s Dvořákovou a Janáčkovou tvorbou využít lépe v cestovním ruchu. Místa související s těmito dvěma slavnými hudebními skladateli by se díky silnějšímu využití v cestovním ruchu mohla stát navštěvovanější a rozvinutější.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses