Ekonomická analýza společnosti Vinselekt Michlovský, a.s. - Figurová, Nela; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit ekonomickou situaci firmy VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s. a identifikovat její silné a slabé stránky finančního hospodaření. V teoretické části budou popsány použité metody finanční analýzy a mezipodnikového srovnání, kterými jsou vertikální a horizontální analýza absolutních ukazatelů, bilanční pravidla, analýza poměrových ukazatelů, ekonomicky přidaná hodnota, ekonomické normály, bonitní a bankrotní modely a metoda vzdálenosti od fiktivního objektu. Po představení firmy VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s. a vinařského odvětví, jsou v praktické části uvedené metody aplikovány v časovém horizontu pěti let, 2009 - 2013. Výstupy jsou graficky znázorněny a okomentovány, přičemž důraz je kladen na příčiny vývoje. V závěru jsou shrnuty poznatky, identifikovány silné a slabé stránky firmy a jsou navrhnuta doporučení pro firmu a potenciální věřitele. Ekonomická situace firmy VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s. se v posledních dvou analyzovaných letech zhoršuje. Převládají slabé stránky nad silnými. Firma ovšem nadále generuje kladný zisk. Věřiteli bych doporučila půjčku poskytnout.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses