Rozvázání pracovního poměru výpovědí ze strany zaměstnavatele - Kašparová, Kristýna; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je podat čtenářům komplexnější pohled na právní úpravu rozvázání pracovního poměru výpovědí ze strany zaměstnavatele, která je obsažena v zákoníku práce. Snažila jsem se vysvětlit, jakým způsobem může zaměstnavatel ukončit pracovní poměr výpovědí. Zaměstnavatel může uplatnit pouze výpovědní důvody, které jsou uvedeny v zákoníku práce. Práce je rozdělena do třech hlavních částí. V první kapitole charakterizuji jednotlivé výpovědní důvody, upozorním na problematické situace v praxi, odliším od sebe výpovědní důvody, které se často zaměňují. Ve druhé kapitole aplikuji právní úpravu na konkrétní právní případy, které byly rozhodnuty Nejvyšším soudem ČR. Ve třetí kapitole uvádím přehled porušení povinností ze strany zaměstnavatele za roky 2009, 2013 a 2014 a za ně udělené sankce.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses