Analýza a optimalizace vybraných firemních procesů v konkrétní společnosti - Schuma, Josef (2014)
Primárním cílem této práce je nalézt skutečné příčiny problému ve společnosti a následně vytvořit nejvhodnějšího opatření k jeho eliminaci. V první části práce jsou představeny základní přístupy, které se zaobírají změnami v organizacích. Těmito přístupy jsou Procesní management, Reengineering, Six Sigma, Lean management a Analýza kořenových příčin. Poznatky z těchto okruhů, zejména z Analýzy kořenových příčin, jsou aplikovány při vytváření určitých konceptů na zvýšení efektivity v praktické části. V jejím úvodu je představena společnost a vymezen hlavní problém, se kterým se společnost potýká. Následně je provedena analýza současného stavu, která pomocí detailního vykreslení probíhajících procesů identifikuje zásadní problém. Na základě tohoto zjištění jsou diagnostikovány možné skutečné příčiny, ke kterým jsou vytvořena jednotlivá možná řešení. Po zhodnocení jednotlivých návrhů řešení je vybráno to, které vede k největšímu zvýšení efektivity. Závěrem jsou vytvořeny specifikace vybraného řešení a vyhodnoceny jeho přínosy.