Role USA ve vojenských operacích NATO po studené válce - Vaganyan, Artem; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Sršeň, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá otázkou roli Spojených států v NATO ve vztahu k ostatním členům aliance v rámci rozhodování o vojenských operacích po studené válce. Teoretická část poskytuje základní informace o NATO, důležitých historických událostech, základních dokumentech a principech rozhodování. Analytická část se věnuje zkoumání chování roli Spojených států v průběhu jednotlivých operací v porovnání s chováním ostatních členů aliance. Závěr práce shrnuje roli USA v NATO a odpověď na otázku, jestli jsou zájmy ostatních členů aliance Spojenými státy potlačovány či ne.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses