Faktory působící na jednotlivce jako aktéra mezinárodních vztahů - Adamková, Petra (2015)
Tato bakalářská práce pojednává o činitelích ovlivňujících rozhodování jednotlivce na mezinárodním poli. Takovéto faktory jsou rozděleny na vnitřní a vnější a je provedena jejich deskripce a analýza. Důraz je kladen na ty entity, které hrají podstatnou roli při popisu zahraniční politiky Václava Havla, jakožto prezidenta České republiky a osobnosti uznávané rovněž v zahraničí. V empirické části jsou uvedeny konkrétní faktory mající vliv na Václava Havla. Vše je dáno do souvislosti s vystupováním prezidenta na mezinárodní scéně.