Šetrné formy cestovního ruchu a podpora jejich rozvoje v České republice - Klaudyová, Monika; Indrová, Jarmila; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na šetrné formy cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je analýza podpory rozvoje těchto forem a zhodnocení, zda je podpora dostatečná. První kapitola teoreticky vymezuje jednotlivé formy a zakotvení jejich podpory v legislativních dokumentech a strategických plánech rozvoje. Druhá kapitola se věnuje podpoře jednotlivých institucí a organizací, které v České republice působí. Třetí kapitola se soustředí na certifikace, které vedou ke zvyšování transparentnosti trhu, a také je v ní zahrnuto ekoznačení přispívající k udržitelnému rozvoji. V závěrečné kapitole jsou vypsány programy, ze kterých mohou obce a podnikatelé čerpat finanční prostředky na svůj rozvoj. Dále jsou zde výsledky dotazníkového šetření o podpoře rozvoje šetrných forem cestovního ruchu, kterého se zúčastnil soukromý i veřejný sektor. V poslední části je návrh vhodných opatření na zlepšení podpory udržitelného cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses