Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Konečná, Helena; Indrová, Jarmila; Krejčová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je zhodnocení stavu udržitelného cestovního ruchu v Krkonošském národním parku a posouzení perspektiv udržitelného cestovního ruchu v této destinaci do budoucnosti. Hlavního cíle práce je dosahováno pomocí analýzy dokumentů a subjektů zabývajících se cestovním ruchem v destinaci, iniciativ a certifikací, dále pomocí analýzy šetrných forem cestovního ruchu v destinaci a provedením dotazníkového šetření mezi čtyřmi skupinami respondentů, a to návštěvníky, rezidenty, podnikateli a obcemi. Diplomová práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá vymezením teorie udržitelného rozvoje, druhá kapitola se věnuje charakteristice Krkonošského národního parku a předpokladům pro rozvoj cestovního ruchu. Ve třetí kapitole je provedena samotná analýza udržitelného rozvoje cestovního ruchu v destinaci a čtvrtá kapitola se zabývá zhodnocením výsledků provedené analýzy a návrhy pro Krkonošský národní park do budoucna.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses