Design v cestovním ruchu - Korcová, Natálie; Jarolímková, Liběna; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se věnuje roli designu v cestovním ruchu se zaměřením na Českou republiku, především na Prahu. Práce zahrnuje v konsolidované formě všechny dostupné důležité informace o designu v cestovním ruchu a může snadno sloužit jako přehledné uvedení do tématu. Zároveň v závěrečné části nastiňuje formy, jakými lze s designem v cestovním ruchu pracovat a jak ho lze rozvíjet. Je zde stručně navržen vhodný postup pro poskytovatele (provozovatele) i pro zaštiťující instituce cestovního ruchu. Teoretická část práce se věnuje nejprve souvislosti designu a turismu a významu designových atraktivit v cestovním ruchu a následně nejvýznamnější designové atraktivity charakterizuje a kategorizuje. Přínos teoretické části tkví v zasazení designu do širokého kontextu a ve vymezení jeho role v cestovním ruchu. Tato část obhajuje roli designu z mnoha pohledů -- ekonomického, environmentálního, psychologického a připravila cennou bázi pro praktickou část. Dále se práce věnuje praktické stránce, a sice postupně zprostředkování designu v cestovním ruchu a aktivitám institucí na tomto poli. Přínosem je vymezení aktuálních trendů (v oblasti designu) v aktivitách vybraných institucí cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses