Proměny české zahraniční politiky v závislosti na změnách vládních garnitur v letech 2000-2015 - Votruba, David (2015)
Má bakalářská práce zkoumá proměny české zahraniční politiky v letech 1998-2013. Zaměřuje se změny zahraničně-politické orientace české diplomacie. Na těchto změnách si kladu za cíl vyvrátit nebo potvrdit premisu o nekonzistentnosti a nejednotné formulaci české zahraniční politiky. Zvláštní důraz a samostatná kapitola budou věnovány ekonomické diplomacii.