Porovnání organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu do Chorvatska - Pečinková, Pavlína (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu do Chorvatska. První část práce obsahuje první a druhou kapitolu. Jsou zde vymezeny základní pojmy cestovního ruchu, které jsou důležité pro další zpracování této práce. Dále jsou uvedeny základní informace o destinaci a jsou představeny hlavní chorvatské atraktivity vhodné pro příjezdový cestovní ruch. Ve třetí a čtvrté kapitole jsou zhodnoceny možnosti organizovaného a neorganizovaného cestovního ruchu do Chorvatska (nabídka služeb cestovního ruchu a zájezdů pořádaných vybranými cestovními kancelářemi). Poslední část bakalářské práce prezentuje výsledky dotazníkového šetření preferencí vybraných segmentů o organizovaném či neorganizovaném cestování do Chorvatska. V závěrečné kapitole jsou specifikovány výhody a nevýhody obou typů cestovního ruchu.